Muffins fyllda med nutella och toppade med smuldeg blir mycket goda! Roligt med en nutellagömma när man tar en tugga. Ha en toppen dag fina vänner!

Muffins filled with Nutella and topped with crumb topping are very tasty! Fun with a Nutella hiding when you take a bite. Have a great day, dear friends!


Smulmuffins med Nutella

8st


40 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl yoghurt

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


nutella


Smuldeg:

25 g smör, kallt

2 msk ljust farinsocker

0,5 dl mjöl

en nypa salt


Smuldeg: I en skål rör ihop smör, mjöl, socker och salt till en smulig konsistens. Ställ åt sidan.


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt yoghurt och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och toppa med en klick nutella. Strö på smuldegen. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna. 



Crumb Muffins with Nutella

8pcs


40 g butter, softened

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl yogurt

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


nutella


Crumbs:

25 g butter, cold

2 tbsp light brown sugar

0.5 dl flour

a pinch of salt


Crumbs: In a bowl, stir together butter, flour, sugar and salt until crumbly. Set aside.


Preheat oven to 175 C degrees. Stir together butter, oil and sugar until well mixed. Add yogurt and stir until light and fluffy. Mix in egg and vanilla. Add flour, baking powder and salt. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups and top with a dollop of nutella. Sprinkle with the crumbs. Bake for about 12-15 minutes. Let cool.