Den senaste tiden har jag bakat en hel del cookies. De är ju så goda och håller sig knaprigt goda i flera dagar. Man kan även frysa kex om man så vill. Dessa är min mans favoriter, så jag bakar gärna till honom :) Önskar er alla en fin dag!

Lately I've been baking a lot of cookies. They're so good and stay crunchy for several days. You can also freeze the cookies if you want. These are my husband's favorites, so I'm happy to bake for him :) I wish you all a nice day!


White Chocolate Pecan Cookies

10 cookies


55 g butter, soft

80 g brown sugar

50 g granulated sugar

0.5 tsp salt

1 small egg

0.5 tsp vanilla extract

75 g all-purpose flour

1/4 tsp baking soda

50 g white chocolate, chopped

30 g pecan nuts, chopped


In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.

Whisk in the egg and vanilla. Add the flour and baking soda, do not overmix. Add the chocolate and nuts. Chill the dough for 30-60 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper-lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.



Vitchoklad & Pekan Cookies

10 cookies


55 g smör, mjukt

80 g farinsocker

50 g strösocker

0,5 tsk salt

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

75 g vetemjöl

1/4 tsk bikarbonat

50 g vitchoklad, hackad

30 g pekannötter, hackade


I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Vispa i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl och bikarbonat, blanda snabbt ihop. Tillsätt choklad och nötter och kyl degen i 30-60 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.