Nutella Cheesecake Crumb Squares
Crust & Crumbs
75 g butter
2.5 dl flour
3/4 dl light sugar
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Cheeseceke Layer
75 g cream cheese
2 tbsp Greek yogurt
2 tbsp sugar
0.5 egg
0.5 tsp vanilla extract
2 tbsp nutella
Preheat oven to 175 degrees C. Line a baking pan, 20 cm x 18 cm, with parchment paper and set aside. In a bowl mix the butter, flour, sugar, baking powder and salt by hand until you have a mixture of crumbs the size of peas. Take a little more than half of the crumbs and press into the prepared baking pan. Bake in the oven for 10 minutes.
Cream cheese filling: Stir together cream cheese, yogurt, sugar, egg, vanilla and nutella. Spread the cream cheese mixture evenly over the top of the crust. Take the rest of the crust mixture and crumble evenly over the top. Bake in the oven for 20-25 minutes until lightly browned. Remove from the oven and let the cake cool before cutting into squares. Store in the fridge.
Nutella-Cheesecake Smulrutor
Botten & Smulor
75 g smör
2,5 dl mjöl
3/4 dl ljust farinsocker
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Cheesecakefyllning
75 g färskost
2 msk grekisk yoghurt
2 msk socker
0,5 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
2 msk nutella
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en ugnsform, 20 cm x 18 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Blanda i en skål smör, mjöl, socker, bakpulver och salt för hand tills du har en blandning av smulor i storleken av ärtor. Ta lite mer än hälften av smulorna och tryck ut i den förberedda bakformen. Grädda i ugnen i 10 minuter.
Cheesecakefyllning: Rör ihop färskost, yoghurt, socker, ägg, vanilj och nutella. Fördela färskostblandningen jämnt över botten. Smula resterande smulbandning jämnt över. Grädda i ugnen i 20-25 minuter tills de fått lite färg. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna innan den skärs i rutor. Förvara i kylskåp.
0 Comments