En glutenfri kaka sötad med erythritol och med smak av mandel. Den blev otroligt saftig och väldigt god. Jag kan tänka mig att använda detta recept för att göra en fylld tårta av denna kaka. Ett lyckat experiment.  

A gluten-free cake sweetened with erythritol and flavored with almond. It turned out incredibly moist and very tasty. I can imagine using this recipe to make a filled cake with this cake. A successful experiment.


Keto Yoghurt Mandelkakor
2 kakor


15 g kokosolja, smält

15 g erythritol

1 ägg

35 g naturell grekisk yoghurt

1/4 tsk mandelextrakt

1/8 tsk vaniljextrakt

40 g mandelmjöl

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Rör kokosolja och socker i en skål. Tillsätt ägg, yoghurt och extrakt. Tillsätt slutligen mandelmjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Häll smeten i 2 silikonmuffinsformar. Grädda i 175°C i 15 minuter.



Keto Yogurt Almond Cakes

2 cakes


15 g coconut oil, melted

15 g granulated erythritol

1 egg

35 g plain Greek yogurt

1/4 tsp almond extract

1/8 tsp vanilla extract

40 g almond flour

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt


Stir coconut oil and sugar in a bowl. Add the egg, yogurt, and extracts. Lastly add the almond flour, baking powder and salt. Stir to a smooth batter. Pour the batter into 2 silicone muffin cups. Bake at 175°C for 15 minutes.