En glutenfri kaka sötad med erythritol och med smak av mandel. Den blev otroligt saftig och väldigt god. Jag kan tänka mig att använda detta recept för att göra en fylld tårta av denna kaka. Ett lyckat experiment.
A gluten-free cake sweetened with erythritol and flavored with almond. It turned out incredibly moist and very tasty. I can imagine using this recipe to make a filled cake with this cake. A successful experiment.
15 g kokosolja, smält
15 g erythritol
1 ägg
35 g naturell grekisk yoghurt
1/4 tsk mandelextrakt
1/8 tsk vaniljextrakt
40 g mandelmjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Rör kokosolja och socker i en skål. Tillsätt ägg, yoghurt och extrakt. Tillsätt slutligen mandelmjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Häll smeten i 2 silikonmuffinsformar. Grädda i 175°C i 15 minuter.
Keto Yogurt Almond Cakes
2 cakes
15 g coconut oil, melted
15 g granulated erythritol
1 egg
35 g plain Greek yogurt
1/4 tsp almond extract
1/8 tsp vanilla extract
40 g almond flour
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Stir coconut oil and sugar in a bowl. Add the egg, yogurt, and extracts. Lastly add the almond flour, baking powder and salt. Stir to a smooth batter. Pour the batter into 2 silicone muffin cups. Bake at 175°C for 15 minutes.
0 Comments