En kladdig chokladkaka som skall vara lite lös när man tar den från ugnen. Den kommer att stelna och bli kletig då den svalnar och får stå i kylen innan servering. Servera en bit med vispgrädde eller vaniljglass.
A gooey chocolate cake that should be a little loose when you take it out of the oven. It will set and become gooey as it cools and is left in the fridge before serving. Serve a piece with whipped cream or vanilla ice cream.
Fudgy Chokladkaka
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 1/4 dl mjöl
1 dl kakaopulver
1 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
Blanda ihop smör och socker. Tillsätt äggen, blanda. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd bakform med smeten och grädda i 175 C grader ca 20-25 minuter. Låt svalna och ställ i kylskåpet i några timmar innan servering.
Fudgy Chocolate Cake
100 g butter
2,5 dl sugar
2 eggs
1 1/4 dl flour
1 dl cocoa powder
1 tsp vanilla extract
one pinch of salt
Stir together the butter and sugar. Add the eggs, mix. Stir in the remaining ingredients. Pour the batter into a baking sheet lined baking pan. Bake at 175 C degrees about 20-25 minutes. Let cool and place in the fridge for several hours before serving.
0 Comments