En kladdig chokladkaka som skall vara lite lös när man tar den från ugnen. Den kommer att stelna och bli kletig då den svalnar och får stå i kylen innan servering. Servera en bit med vispgrädde eller vaniljglass.

A gooey chocolate cake that should be a little loose when you take it out of the oven. It will set and become gooey as it cools and is left in the fridge before serving. Serve a piece with whipped cream or vanilla ice cream. 

Fudgy Chokladkaka


100 g smör

2,5 dl socker

2 ägg

1 1/4 dl mjöl

1 dl kakaopulver

1 tsk vaniljextrakt

en nypa salt


Blanda ihop smör och socker. Tillsätt äggen, blanda. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd bakform med smeten och grädda i 175 C grader ca 20-25 minuter. Låt svalna och ställ i kylskåpet i några timmar innan servering. 



Fudgy Chocolate Cake


100 g butter

2,5 dl sugar

2 eggs

1 1/4 dl flour

1 dl cocoa powder

1 tsp vanilla extract

one pinch of salt


Stir together the butter and sugar. Add the eggs, mix. Stir in the remaining ingredients. Pour the batter into a baking sheet lined baking pan. Bake at 175 C degrees about 20-25 minutes. Let cool and place in the fridge for several hours before serving.