The pistachio hype continues and it took me a long time before I bought a jar of pistachio cream. I've used it in baked goods and the last spoonfuls in the jar was used in these delicious chocolate squares. Yum!
Chocolate Pistachio Crumb Squares
65 g butter, melted
0.5 dl light brown sugar
1 1/4 dl all purpose flour
0.5 dl cocoa powder
one pinch of salt
2-3 tbsp pistachio cream
pistachios, chopped
Preheat oven to 175ºC. Line a 20 cm x 10 cm baking pan with parchment paper. Stir together the melted butter and sugar. Add flour, cocoa, espresso powder, and salt. Mix until well combined, it will resemble wet sand. Press 2/3 of the dough into the pan. Spread the pistachio cream evenly over the base. Sprinkle over the chopped pistachios and top with remaining dough. Bake for about 15 minutes. Remove from the oven and allow to cool completely in the pan. Once cooled, carefully slice into squares.
Choklad-Pistagesmulrutor
65 g smör, smält
0,5 dl ljust farinsocker
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
en nypa salt
2-3 msk pistagekräm
pistagenötter, hackade
Värm ugnen till 175ºC. Klä en ugnsform 20 x 10 cm med bakplåtspapper. Rör ihop det smälta smöret och sockret. Tillsätt mjöl, kakao, espressopulver och salt. Blanda tills det är väl kombinerat, det kommer att likna våt sand. Tryck ut 2/3 av degen i formen. Fördela pistagekrämen jämnt över botten. Strö på nötterna och smula över resterande deg. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt i bakformen. Skär sedan försiktigt i rutor.
0 Comments