Chewy Rhubarb & Cardamom Cookies
10 cookies
55 g butter, softened
80 g brown sugar
50 g caster sugar
a pinch of salt
1 egg
75 g plain flour
0.5 tsp cardamom
1/4 tsp baking powder
1 dl rhubarb, sliced
In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.
Stir in the egg. Add the flour, cardamom and baking powder, do not overmix. Lastly fold in the rhubarb. Chill the dough for 30-60 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.
Sega Rabarber & Kardemumma Cookies
10 cookies
55 g smör, mjukt
80 g farinsocker
50 g strösocker
en nypa salt
1 ägg
75 g vetemjöl
0,5 tsk kardemumma
1/4 tsk bakpulver
1 dl rabarber, skivad
I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Blanda i ägget. Tillsätt mjöl, kardemumma och bakpulver, blanda snabbt ihop. Blanda till sist ner rabarbern. Kyl degen i 30-60 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.
0 Comments