Varje år när rabarber är i säsong blir jag så lycklig. Tänk att det kan vara så gott. Jag äter det i alla former :) Kompott, sylt, curd, i bakverk, med yoghurt, med plättar.... Berätta gärna vad du lagar med rabarber? Ha en fin dag!

Every year when rhubarb is in season I get so happy. Imagine how delicious it can be. I eat it in all forms :) Compote, jam, curd, in pastries, with yogurt, with pancakes.... Please tell me what you make with rhubarb? Have a nice day!


Chewy Rhubarb & Cardamom Cookies

10 cookies


55 g butter, softened

80 g brown sugar

50 g caster sugar

a pinch of salt

1 egg

75 g plain flour

0.5 tsp cardamom

1/4 tsp baking powder

1 dl rhubarb, sliced


In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.

Stir in the egg. Add the flour, cardamom and baking powder, do not overmix. Lastly fold in the rhubarb. Chill the dough for 30-60 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.



Sega Rabarber & Kardemumma Cookies

10 cookies


55 g smör, mjukt

80 g farinsocker

50 g strösocker

en nypa salt

1 ägg

75 g vetemjöl

0,5 tsk kardemumma

1/4 tsk bakpulver

1 dl rabarber, skivad


I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Blanda i ägget. Tillsätt mjöl, kardemumma och bakpulver, blanda snabbt ihop. Blanda till sist ner rabarbern. Kyl degen i 30-60 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.