Muffins with Mocha Crumble
8 pcs
40 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl creme fraiche
1 large egg
3/4 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Crumbs:
20 g butter, soft
0.5 dl wheat flour
1 tbsp coconut sugar
1 tbsp cocoa powder
1 tsp instant espresso powder
one pinch of salt
Crumbs: In a bowl stir together butter, flour, sugar, cocoa, espresso powder and salt to a crumb texture. Set aside.
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg and vanilla, stir well. Add flour, baking powder, and salt. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups and top with the crumbs. Bake for about 12 minutes. Let cool.
Muffins med Mockasmul
8st
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl creme fraiche
1 stort ägg
3/4 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Smuldeg:
20 g smör, mjukt
0,5 dl vetemjöl
1 msk kokossocker
1 msk kakaopulver
1 tsk snabb-espressopulver
en nypa salt
Smuldeg: I en skål rör ihop smör, mjöl, socker, kakao, espressopulver och salt till en smulig konsistens. Ställ åt sidan.
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och toppa med smuldegen. Grädda i ca 12 minuter. Låt svalna.
0 Comments