Kladdkaka
120 g smör
200 g ljust farinsocker
110 g ägg (2), rumstempererade
4 g vaniljsocker
60 g vetemjöl
30 g kakaopulver
2 g salt
Värm ugnen på 175 grader C. Klä en bakform med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda i socker, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i vetemjöl, kakao och salt.
Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter, tiden beror på ugnen och formen som används. Kakan är färdig när den börjar stelna i kanterna men är fortfarande lös i mitten. Ställ kallt och låt helst vila några timmar i kyl eller frys innan servering.
Sticky Chocolate Cake
120 g butter
200 g light brown sugar
110 g eggs (2), room temperature
4 g vanilla sugar
60 g wheat flour
30 g cocoa powder
2 g of salt
Heat the oven to 175 degrees C. Line a baking tin with baking paper. Melt the butter and mix in the sugar, eggs and vanilla sugar. Then mix in wheat flour, cocoa and salt.
Pour the batter into the baking tin and bake in the middle of the oven for about 15-20 minutes, the time depends on the oven and the tin used. The cake is ready when it starts to set at the edges but is still loose in the middle. Let cool and then put in the fridge for a few hours before serving.
0 Comments