Jag gillar kladdkakor som är riktigt kladdiga. Och denna kaka är som bäst när den stått i kylen över natten. Då blir den så där härligt seg och kletig. Testa gärna om du gillar denna typ av bakverk!

I like sticky cakes that are really sticky. And this cake is at its best when it has been in the fridge overnight. Then it becomes so wonderfully chewy, fudgy and sticky. Feel free to try if you like this type of pastry!


Kladdkaka


120 g smör

200 g ljust farinsocker

110 g ägg (2), rumstempererade

4 g vaniljsocker 

60 g vetemjöl 

30 g kakaopulver

2 g salt


Värm ugnen på 175 grader C. Klä en bakform med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda i socker, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i vetemjöl, kakao och salt.


Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter, tiden beror på ugnen och formen som används. Kakan är färdig när den börjar stelna i kanterna men är fortfarande lös i mitten. Ställ kallt och låt helst vila några timmar i kyl eller frys innan servering. 



Sticky Chocolate Cake


120 g butter

200 g light brown sugar

110 g eggs (2), room temperature

4 g vanilla sugar

60 g wheat flour

30 g cocoa powder

2 g of salt


Heat the oven to 175 degrees C. Line a baking tin with baking paper. Melt the butter and mix in the sugar, eggs and vanilla sugar. Then mix in wheat flour, cocoa and salt.


Pour the batter into the baking tin and bake in the middle of the oven for about 15-20 minutes, the time depends on the oven and the tin used. The cake is ready when it starts to set at the edges but is still loose in the middle. Let cool and then put in the fridge for a few hours before serving.