Plommoncurd
200 g färska plommon
2 msk vatten
50 g smör
70-90 g socker
2 ägg
Kärna ur plommonen och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten. Koka dem på medelvärme tills bitarna är mjuka och lätta att mosa, ca 5 minuter. Mixa plommonen med en stavmixer. Tillsätt socker och värm en stund så att sockret smälter. Blanda i äggen under ständig omrörning. Blanda tills curden tjocknar, ca 10 minuter. Blanda i smöret. Låt svalna något och häll på rena steriliserade burkar.
Plum Curd
200 g fresh plums
2 tbsp water
50 g butter
70-90 g sugar
2 eggs
Core the plums and cut them into smaller pieces. Place them in a pan with the water. Cook them on medium heat until the pieces are soft and easy to mash, about 5 minutes. Blend the plums with an immersion blender. Add sugar and heat for a while so that the sugar melts. Mix in the eggs while stirring constantly. Mix until the curd thickens, about 10 minutes. Mix in the butter. Allow to cool slightly and pour into clean sterilized jars.
0 Comments