En god och krämig plommoncurd som är så god att ha på yoghurt, i bakverk, med scones eller med glass. Ja man kan ha den till mycket. Jag tar lite mindre mängd socker då jag tycker att det är godare med inte så söt curd. Sockermängden är också beroende på hur söta plommonen är. Ha en fin dag!

A delicious and creamy plum curd that is so good to have on yogurt, in baked goods, with scones or with ice cream. Yes, you can have it for a lot. I take a little less amount of sugar as I think it tastes better with not so sweet curd. The amount of sugar also depends on how sweet the plums are. Have a nice day!



Plommoncurd


200 g färska plommon

2 msk vatten

50 g smör

70-90 g socker

2 ägg


Kärna ur plommonen och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten. Koka dem på medelvärme tills bitarna är mjuka och lätta att mosa, ca 5 minuter. Mixa plommonen med en stavmixer. Tillsätt socker och värm en stund så att sockret smälter. Blanda i äggen under ständig omrörning. Blanda tills curden tjocknar, ca 10 minuter. Blanda i smöret. Låt svalna något och häll på rena steriliserade burkar.


Plum Curd


200 g fresh plums

2 tbsp water

50 g butter

70-90 g sugar

2 eggs


Core the plums and cut them into smaller pieces. Place them in a pan with the water. Cook them on medium heat until the pieces are soft and easy to mash, about 5 minutes. Blend the plums with an immersion blender. Add sugar and heat for a while so that the sugar melts. Mix in the eggs while stirring constantly. Mix until the curd thickens, about 10 minutes. Mix in the butter. Allow to cool slightly and pour into clean sterilized jars.