Coffee Pecan Chocolate Cake
70 g butter
1.5 dl light brown sugar
1 tbsp instant espresso powder
1 egg
1 tsp vanilla extract
1.5 dl all-purpose flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl pecans, chopped
50 g chocolate chips
Preheat oven 175 C. Line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with a parchment paper.
Melt the butter and sugar. Remove from the heat and stir in the espresso powder until combined. Add the egg and vanilla and stir until combined. Add the flour, baking powder and salt and stir. Add the pecans and chocolate chips and stir gently. Spread the batter evenly into the prepared pan and bake 15-20 minutes, until the cake is set on the edge and top is beginning to form cracks. Let cool completely.
Kaffe Pekan Chokladkaka
70 g smör
1,5 dl ljust farinsocker
1 msk instant espressopulver
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl universalmjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl pekannötter, hackade
50 g chokladchips
Värm ugnen till 175 C. Klä en ugnsform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper.
Smält smöret och sockret. Ta av från värmen och rör ner espressopulvret tills det blandas. Tillsätt ägget och vaniljen och rör om tills det blandas. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och rör om. Tillsätt pekannötterna och chokladbitarna och rör om försiktigt. Fördela smeten jämnt i den förberedda formen och grädda i 15-20 minuter, tills kakan stelnat i kanterna och toppen börjar bilda sprickor. Låt svalna helt.
0 Comments