Frasig Ricotta Tryffelpaj
pajdeg:
1 dl vete-havremjölsblandning
1 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
0,5 dl mjölk
Fyllning:
200 g ricotta
2 msk tryffelmajonnäs
1 dl riven tryffelost
1 ägg
en skvätt grädde
1 rödlök, hackad
körsbärstomater, delade
salt
svartpeppar
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Olja en pajform. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten 175 C grader i 10 minuter. Fyll med fyllningen och grädda i ytterligare ca 15 minuter eller tills fyllningen stelnat.
Crispy Ricotta Truffle Pie
Pie crust:
1 dl wheat-oatmeal mixture
1 dl rye flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp salt
50 g butter
0.5 dl milk
Filling:
200 g ricotta
2 tbsp truffle mayonnaise
1 dl grated truffle cheese
1 egg
a splash of cream
1 red onion, chopped
cherry tomatoes, divided
salt
black pepper
Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Oil a pie tin. Roll out the dough or press the dough into the pie pan. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Fill with the filling and bake for another 15 minutes or until the filling has set.



2 Comments
Det här verkar jättegott!
ReplyDeleteTack Erika. Gillar man tryffel så är denna god :)
Delete