Paj med smak av tryffel, mmm :) Jag gillar tryffelost, tryffelmajonnäs och paj. Så genom att kombinera dessa fick jag en smakrik och mycket god paj. Gillar du tryffelsmakande produkter? Ha en fin dag!

Truffle flavored pie, mmm :) I like truffle cheese, truffle mayonnaise and pie. So by combining these I got a tasty and very good pie. Do you like truffle flavored products? Have a nice day!


Frasig Ricotta Tryffelpaj


pajdeg:

1 dl vete-havremjölsblandning

1 dl rågmjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g smör

0,5 dl mjölk


Fyllning:

200 g ricotta

2 msk tryffelmajonnäs

1 dl riven tryffelost

1 ägg

en skvätt grädde

1 rödlök, hackad

körsbärstomater, delade

salt

svartpeppar


Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knÃ¥da till en slät deg. Olja en pajform. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten 175 C grader i 10 minuter. Fyll med fyllningen och grädda i ytterligare ca 15 minuter eller tills fyllningen stelnat. 



Crispy Ricotta Truffle Pie


Pie crust:

1 dl wheat-oatmeal mixture

1 dl rye flour

1 tsp baking powder

0.5 tsp salt

50 g butter

0.5 dl milk


Filling:

200 g ricotta

2 tbsp truffle mayonnaise

1 dl grated truffle cheese

1 egg

a splash of cream

1 red onion, chopped

cherry tomatoes, divided

salt

black pepper


Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Oil a pie tin. Roll out the dough or press the dough into the pie pan. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Fill with the filling and bake for another 15 minutes or until the filling has set.