När du lagar mat med pumpa, kasta inte bort kärnorna. Du kan gör ett gott snacks på dem, som kan ätas bara som de är eller användas att toppa soppa med eller som topping på yogurt, gröt... Enkelt och gott!

When cooking with pumpkin, don't throw away the seeds. You can make a good snack out of them, which can be eaten just as they are or used to top soup with or as a topping on yogurt, porridge... Simple and tasty!


Rostade Pumpafrön


pumpafrön

olja

salt


Skölj pumpafrön under kallt vatten och försök få bort så mycket fruktkött som möjligt. Torka dem torra. Placera pumpafröna på en oljad plåt. Strö över salt och grädda i 160 grader ca 25 minuter, rör om efter 10 minuter. Låt svalna och förvara i en lufttät behållare.



Roasted Pumpkin Seeds


pumpkin seeds

oil

salt


Rinse pumpkin seeds under cold water and pick out the pulp and strings. Place the pumpkin seeds on an oiled baking sheet. Sprinkle with salt and bake at 160 degrees about 25 minutes, stirring after 10 minutes. Let cool and store in an airtight container.