Dessa kex är för dig som inte vill ha för söta bakverk och undviker vitt socker och vetemjöl. Kanske man kan kalla dem lite nyttigare :) Goda oavsett och ta den sylt du vill ha. Men man kan även fylla dem med t.ex nötsmör. Ha en fin dag!

These cookies are for those who do not want too sweet pastries and avoid white sugar and wheat flour. Maybe you can call them a little more healthy :) Good regardless and use the jam you want. But you can also fill them with, for example, nut butter. Have a nice day!


Havrekex fyllda med Sylt


4 dl havregryn

0,5 dl agavesirap

0,5 dl jordnötssmör

1 dl mandelmjölk (eller vatten)

1/4 tsk vaniljextrakt

en nypa salt


sylt


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå i 5 minuter. Forma smeten till bollar och gör en grop i varje. Grädda kexen i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Fyll kexen med kolasås och ställ i kylen. Smält chokladen och toppa sedan varje kex med den smälta chokladen. 



Oat Cookies filled with Jam


4 dl oatmeal

0.5 dl agave syrup

0.5 dl peanut butter

1 dl almond milk (or water)

1/4 tsp vanilla extract

a pinch of salt


jam


Heat the oven to 175 C degrees. Mix all the ingredients together in a bowl. Leave for 5 minutes. Shape the batter into balls and make a well in each. Bake the cookies for about 12-15 minutes. Let cool. Fill the cookies with caramel sauce and put in the fridge. Melt the chocolate and then top each cookie with the melted chocolate.