När jag gör pajdeg använder jag ofta kvarg, vilken ger en bra textur till degne tillsammans med smöret. Jag använder inte enbart vetemjöl, utan jag blandar gärna i rågmjöl och havregryn också. Vad har du i din pajdeg?

When I make pie dough, I often use quark, which gives a good texture to the dough together with the butter. I do not only use wheat flour, but I like to mix in rye flour and oatmeal as well. What do you have in your pie dough?


Pajdeg med Kvarg


50 g smör

1 dl kvarg

1 dl rågmjöl

1 dl vetemjöl

3/4 dl havregryn

en nypa salt


Blanda ihop smör, kvarg, mjöl, havregryn och salt till en deg. Tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 minuter i 175 C ugn. Fyll med valfri fyllning och grädda i ugnen. 



Pie Dough with Quark


50 g butter

1 dl quark

1 dl rye flour

1 dl wheat flour

3/4 dl oatmeal

a pinch of salt


Mix butter, quark, flour, oatmeal and salt into a dough. Press the pie dough into a baking ban, about 24 cm in diameter. Pre-bake for 10 minutes in a 175 C oven. Fill with your choice of filling and bake in the oven.