Jordnötssmör Plommonkakor
8 st
60 g mjuka torkade plommon
30 g jordnötssmör
40 g glutenfria havregryn
1,5 msk mandelmjölk
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 tsk bakpulver
flingsalt (för garnering)
Värm ugnen till 175 C. Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Rulla till bollar. Platta till dem med baksidan av en gaffel och toppa med flingsalt. Grädda i ca. 15 minuter.
Peanut Butter Prune Cookies
8 pcs
60 g soft dried prunes
30 g smooth peanut butter
40 g gluten-free oatmeal
1.5 tbsp almond milk
0.5 tsp vanilla
0.5 tsp baking powder
flaky salt
Preheat the oven to 175 C. Add all the ingredients to a food processor and mix to a smooth batter. Roll into balls. Flatten them with the back of a fork and top with flaky salt. Bake for about 15 minutes.
0 Comments