Dagen recept är småkakor som passar dig som inte gillar alltför söta bakverk. Kakorna är sötade med plommon och är utan ägg och gluten. Jag använder jordnötssmör i dem, men man kan ta det man har hemma, t.ex mandelsmör passar också bra. 

Today's recipe is cookies that suit you who do not like overly sweet pastries. The cookies are sweetened with plums and are without eggs and gluten. I use peanut butter in them, but you can use what you have at home, eg almond butter is also good.


Jordnötssmör Plommonkakor

8 st


60 g mjuka torkade plommon

30 g jordnötssmör

40 g glutenfria havregryn

1,5 msk mandelmjölk

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 tsk bakpulver

flingsalt (för garnering)


Värm ugnen till 175 C. Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet. Rulla till bollar. Platta till dem med baksidan av en gaffel och toppa med flingsalt. Grädda i ca. 15 minuter.



Peanut Butter Prune Cookies

8 pcs


60 g soft dried prunes

30 g smooth peanut butter

40 g gluten-free oatmeal

1.5 tbsp almond milk

0.5 tsp vanilla

0.5 tsp baking powder

flaky salt 


Preheat the oven to 175 C. Add all the ingredients to a food processor and mix to a smooth batter. Roll into balls. Flatten them with the back of a fork and top with flaky salt. Bake for about 15 minutes.