Glutenfria havrekex med choklad. Man behöver inte köpa havremjöl för att baka dessa, man kan lika väl mixa havregryn till ett mjöl. Så gjorde jag och det blev mycket lyckat. Ha en fin dag!

Gluten-free oatmeal cookies with chocolate. You do not need to buy oat flour to bake these, you can just as well mix oatmeal into a flour. That's what I did and they turned out very delicious. Have a nice day!


Oat Flour & Chocolate Cookies

6 large


30 g butter, soft

3/4 dl sugar

1 small egg (30 g)

1.5 dl oat flour

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 tsp vanilla extract

0.5 dl chocolate chips


Preheat oven to 175 C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and mix until combined. Then add the oat flour, baking powder, salt and vanilla extract. Lastly add the chocolate chips until well mixed. Scoop the cookies onto a baking sheet lined with parchment paper. Bake for about 15 minutes until the edges are golden brown.



Havremjöl & Chokladcookies

6 st stora


30 g smör, mjukt

3/4 dl socker

1 litet ägg (30 g)

1,5 dl havremjöl

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 dl chokladchips


Värm ugnen till 175 C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt sedan havremjöl, bakpulver, salt och vaniljextrakt. Tillsätt chokladbitarna och blanda. Gör högar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter tills kanterna är gyllenbruna.