Dessa kex smakar wienernougat, så otroligt goda. Har du ätit Fazer wienernougat, då vet du hur dessa kommer att smaka. Jag använde ett hasselnötssmör med tillsatt choklad. Ha en bra dag! 

These cookies taste like wiener nougat, so incredibly good. If you have eaten Fazer Wiener Nougat, then you know how these will taste. I used a hazelnut butter with added chocolate. Have a good day!


Hazelnut Butter Chocolate Cookies

approx. 10 cookies


50 g butter, softened

3/4 dl sugar

2 tbsp hazelnut chocolate butter, Turtle

1 small egg

0.5 tsp vanilla

1.5 dl flour

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl chocolate chips


Stir the butter and sugar together until light and fluffy. Add the hazelnut chocolate butter, egg, and vanilla and continue stirring until the mixture is smooth. Then add the flour, baking powder and salt. Do not overmix the dough. Gently stir in the chocolate chips. Cover the bowl with plastic wrap, and place it into the fridge and chill for at least 20 minutes. Shape the dough into 10 balls and place onto a baking sheet lined with parchment paper. Leave room between the cookies. Bake for 11-13 minutes, or until the cookies start to turn golden brown along the edges. Let cool completely.



Hasselnöt-Chokladsmör Cookies

ca 10 st


50 g smör, mjukt

3/4 dl socker

2 msk hasselnöt-chokladsmör, Turtle

1 litet ägg

0,5 tsk vanilj

1,5 dl mjöl

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl chokladchips


Blanda smör och socker tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt hasselnöt-chokladsmör, ägg och vanilj och fortsätt blanda tills blandningen är jämn. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Blanda inte degen för mycket. Blanda försiktigt i chokladchipsen. Täck skålen med plastfolie och placera den i kylen och kyl i minst 20 minuter. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lämna utrymme mellan kakorna. Baka i 11-13 minuter, eller tills kakorna börjar bli guldbruna längs kanterna. Låt svalna helt.