Hazelnut Butter Chocolate Cookies
approx. 10 cookies
50 g butter, softened
3/4 dl sugar
2 tbsp hazelnut chocolate butter, Turtle
1 small egg
0.5 tsp vanilla
1.5 dl flour
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl chocolate chips
Stir the butter and sugar together until light and fluffy. Add the hazelnut chocolate butter, egg, and vanilla and continue stirring until the mixture is smooth. Then add the flour, baking powder and salt. Do not overmix the dough. Gently stir in the chocolate chips. Cover the bowl with plastic wrap, and place it into the fridge and chill for at least 20 minutes. Shape the dough into 10 balls and place onto a baking sheet lined with parchment paper. Leave room between the cookies. Bake for 11-13 minutes, or until the cookies start to turn golden brown along the edges. Let cool completely.
Hasselnöt-Chokladsmör Cookies
ca 10 st
50 g smör, mjukt
3/4 dl socker
2 msk hasselnöt-chokladsmör, Turtle
1 litet ägg
0,5 tsk vanilj
1,5 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl chokladchips
Blanda smör och socker tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt hasselnöt-chokladsmör, ägg och vanilj och fortsätt blanda tills blandningen är jämn. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt. Blanda inte degen för mycket. Blanda försiktigt i chokladchipsen. Täck skålen med plastfolie och placera den i kylen och kyl i minst 20 minuter. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lämna utrymme mellan kakorna. Baka i 11-13 minuter, eller tills kakorna börjar bli guldbruna längs kanterna. Låt svalna helt.
0 Comments