Om du gillar en intensiv smak av citron skall du baka denna kaka. Den är så god och jag tycker verkligen om den fräscha citronsmaken. Kakan har en krämig fyllning av färskost som gör den extra god och fyllningen har också en så god smak av citron. Testa :)

If you like an intense taste of lemon, bake this cake. It is so good and I really like the fresh lemon taste. The cake has a creamy filling of cream cheese that makes it extra good and the filling also has such a good taste of lemon. Try it out :)


Creamy Lemon Cake


60 g butter, melted and cooled

1 dl light brown sugar

1 small egg

1.5 tbsp lemon juice 

0.5 lemon, zest

2 dl plain flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt


Filling

75 g cream cheese

0.5 dl powdered sugar

1 small egg

0.5 tbsp lemon juice 

0.5 lemon, zest

one pinch of sea salt


Preheat oven to 175° C. Line the bottom and sides of a baking pan (20 cm x 15 cm) with parchment paper. Stir the butter and sugar in a bowl. Add the egg and stir well. Add lemon juice, lemon zest, flour, baking powder and salt. Gently fold to make a thick batter. Spread batter evenly into the baking pan.

Filling: Stir together all the ingredients for the filling until smooth. Pour the filling on top of the batter. Bake for 25 minutes or until the edges are golden brown and the middle is puffed. 



Krämig Citronkaka


60 g smör, smält

1 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

1,5 msk citronsaft

0,5 citron, skal

2 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Fyllning

75 g färskost

0,5 dl strösocker

1 litet ägg

0,5 msk citronsaft

0,5 citron, skal

en nypa havssalt


Värm ugnen till 175° C. Klä botten och sidorna av en bakform (20 cm x 15 cm) med bakplåtspapper. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt citronsaft, citronskal, mjöl, bakpulver och salt. Blanda till en tjock smet. Fördela smeten jämnt i bakformen.

Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen tills den är slät. Häll fyllningen ovanpå smeten. Grädda i 25 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna.