Creamy Lemon Cake
60 g butter, melted and cooled
1 dl light brown sugar
1 small egg
1.5 tbsp lemon juice
0.5 lemon, zest
2 dl plain flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling
75 g cream cheese
0.5 dl powdered sugar
1 small egg
0.5 tbsp lemon juice
0.5 lemon, zest
one pinch of sea salt
Preheat oven to 175° C. Line the bottom and sides of a baking pan (20 cm x 15 cm) with parchment paper. Stir the butter and sugar in a bowl. Add the egg and stir well. Add lemon juice, lemon zest, flour, baking powder and salt. Gently fold to make a thick batter. Spread batter evenly into the baking pan.
Filling: Stir together all the ingredients for the filling until smooth. Pour the filling on top of the batter. Bake for 25 minutes or until the edges are golden brown and the middle is puffed.
Krämig Citronkaka
60 g smör, smält
1 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
1,5 msk citronsaft
0,5 citron, skal
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning
75 g färskost
0,5 dl strösocker
1 litet ägg
0,5 msk citronsaft
0,5 citron, skal
en nypa havssalt
Värm ugnen till 175° C. Klä botten och sidorna av en bakform (20 cm x 15 cm) med bakplåtspapper. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt citronsaft, citronskal, mjöl, bakpulver och salt. Blanda till en tjock smet. Fördela smeten jämnt i bakformen.
Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen tills den är slät. Häll fyllningen ovanpå smeten. Grädda i 25 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna.
2 Comments
Den ser ljuvligt god ut!
ReplyDeleteTack vännen!
Delete