Krämiga Körsbärssrutor
65 g smör, mjukt
0,5 dl socker
0,5 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
Fyllning
körsbär, urkärnade och delade
70 g creme fraiche
2 msk socker
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 ägg
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i mjöl, havregryn och bakpulver. Bred smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Lägg körsbär på så de täcker smeten. Blanda creme fraiche, socker, vanilj och ägg i en skål och häll blandningen på körsbären. Grädda i 175 C i ca 20-25 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Creamy Cherry Squares
65 g butter, soft
0.5 dl sugar
0.5 egg
1 dl wheat flour
0.5 dl oats
0.5 tsp baking powder
Filling
cherries, pitted and divided
0.5 tbsp potato flour, if using frozen blueberries
70 g sour cream
2 tbsp sugar
0.5 tsp vanilla extract
0.5 egg
Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in flour, oats and baking powder. Spread the batter in a bakin pan lined with parchment paper. Add cherries so they cover the batter. Mix creme fraiche, sugar, vanilla and egg in a bowl and pour the mixture over the cherries. Bake at 175 C for about 20-25 minutes. Allow to cool and then cut into squares.
2 Comments
Jag älskar körsbär och äter dem gärna som de är.
ReplyDeleteJa, visst är de så goda!
Delete