Körsbärssylt
400 g körsbär, utan kärnor
2 msk kokossocker
1 msk maizena
en nypa salt
ca. 1 dl vatten
1 tsk citronsaft
Skölj och kärna ur körsbären. Blanda socker, maizena och salt i en kastrull. Tillsätt körsbär, vatten och citronsaft. Koka upp och rör om hela tiden i ca 10-15 minuter. Häll sylten i en steriliserad burk. Förslut och förvara svalt.
Hur kärna ur körsbären? I glasflaska metoden placerar man körsbäret på öppningen av en glasflaska och trycker ner kärnan genom körsbäret i glasflaskan.
Cherry Jam
400 g cherries, without seeds
2 tbsp coconut sugar
1 tbsp cornstarch
a pinch of salt
ca. 1 dl water
1 tsp lemon juice
Rinse and pit the cherries. Mix sugar, cornstarch and salt in a saucepan. Add cherries, water and lemon juice. Bring to the boil and stir constantly for about 10-15 minutes. Pour the jam into a sterilized jar. Seal and store in a cool place.
How to pit the cherries? The glass bottle method where you place the cherry on the opening of a glass bottle and push the pit down through the cherry into the glass bottle.
2 Comments
Körsbärsylt är så gott:)
ReplyDeleteJa, och så enkelt att laga!
Delete