Körsbärskvarg-Chokladrutor
75 g smör
1,5 dl vetemjöl
3/4 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
0,5 tsk bakpulver
Fyllning:
120 g körsbärskvarg
1/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
0,5 dl mörk choklad, knappar
flingsalt
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda ihop smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Tryck ut lite mera än hälften av smuldegen i en liten bakform (20 cm x 10 cm) klädd med bakplåtspapper.
Blanda kvarg, ägg och socker. Häll fyllningen över degbotten och strö på chokladknappar. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen. Strö på lite flingsalt. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar. Förvara i kylen.
Cherry Quark Chocolate Squares
75 g butter
1.5 dl wheat flour
3/4 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
0.5 tsp baking powder
Filling:
120 g cherry quark
1/4 dl light brown sugar
1 small egg
0.5 dl dark chocolate, buttons
flake salt
Set the oven to 175 C degrees. Mix butter, flour, sugar, vanilla and baking powder to a crumbly dough. Press a little more than half of the crumbs into a small baking tin (20 cm x 10 cm) lined with parchment paper.
Mix quark, egg and sugar. Pour the filling over the bottom of the dough and sprinkle with chocolate buttons. Then crumble the rest of the dough on top of the filling. Sprinkle with a little flake salt. Bake the cake in the middle of the oven for about 25-30 minutes. Allow to cool and cut into pieces. Store in the fridge.
0 Comments