Jag tycker att körsbär och mörk choklad är en bra smakkombination och i dessa kakrutor smakar det ljuvligt. Jag äter dem kylskåpskalla, men man gör som man vill. En skopa vaniljglass till är också mycket gott. 

I think that cherries and dark chocolate are a good taste combination and in these squares it tastes delicious. I eat them refrigerated, but you do how you want. Alos really tasty to eat with a scoop of vanilla ice cream.


Körsbärskvarg-Chokladrutor


75 g smör

1,5 dl vetemjöl

3/4 dl ljust farinsocker

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 tsk bakpulver


Fyllning:

120 g körsbärskvarg

1/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

0,5 dl mörk choklad, knappar 

flingsalt


Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda ihop smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Tryck ut lite mera än hälften av smuldegen i en liten bakform (20 cm x 10 cm) klädd med bakplåtspapper.


Blanda kvarg, ägg och socker. Häll fyllningen över degbotten och strö på chokladknappar. Smula sedan resten av degen ovanpå fyllningen. Strö på lite flingsalt. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25-30 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar. Förvara i kylen. 



Cherry Quark Chocolate Squares


75 g butter

1.5 dl wheat flour

3/4 dl light brown sugar

0.5 tsp vanilla extract

0.5 tsp baking powder


Filling:

120 g cherry quark

1/4 dl light brown sugar

1 small egg

0.5 dl dark chocolate, buttons

flake salt


Set the oven to 175 C degrees. Mix butter, flour, sugar, vanilla and baking powder to a crumbly dough. Press a little more than half of the crumbs into a small baking tin (20 cm x 10 cm) lined with parchment paper.


Mix quark, egg and sugar. Pour the filling over the bottom of the dough and sprinkle with chocolate buttons. Then crumble the rest of the dough on top of the filling. Sprinkle with a little flake salt. Bake the cake in the middle of the oven for about 25-30 minutes. Allow to cool and cut into pieces. Store in the fridge.