Kex med mycket smak, gott! Dessa smakar mycket ingefära och har en hint av kanel. De är mjuka kex, men de har en seg textur. Så otroligt goda!

Cookies with a lot of flavor, delicious  These are very ginger-y and have a hint of cinnamon. They are soft cookies, but they have a chewy texture. So incredibly good! 


Stem Ginger Cookies

8-10 pcs


1.5 dl wheat flour

3/4 dl light brown sugar

1 tsp ground ginger

0.5 tsp cinnamon

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt

30 g butter

0.5 egg

1 1/4 tbsp syrup

1-2 pieces of stem ginger, chopped


Mix the flour, sugar, ground ginger, baking soda, salt in a bowl, then add the butter and rub to make crumbs.

Stir together the egg, syrup, stem ginger and pour into the dry ingredients. Stir with your hands to make a dough. Roll into balls and flatten them slightly. Put them on a baking sheet with parchment paper. Leave space between the balls. Bake at 175 C for 12-15 minutes. Let cool.



Syltade Ingefära Kex

8-10 st


1,5 dl vetemjöl

3/4 dl ljust farinsocker

1 tsk mald ingefära

0,5 tsk kanel

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

30 g smör

0,5 ägg

1 1/4 msk sirap

2 bitar syltad ingefära, hackad


Blanda mjöl, socker, mald ingefära, bikarbonat, salt i en skål, tillsätt sedan smöret och gnugga för att göra smulor.

Rör ihop ägg, sirap, ingefära och häll i de torra ingredienserna. Blanda med händerna för att göra en deg. Rulla till bollar och platta till dem något. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lämna utrymme mellan bollarna. Grädda i 175 C i 12-15 minuter. Låt svalna.