Skurna Pepparkakor
25-30 st
50 g smör, mjukt
0,5 dl strösocker eller ljust farinsocker
2 msk mörk sirap
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk bakpulver
Blanda smör, socker och sirap i en skål. Rör ner vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rulla degen till en rulle. Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet så att den blir riktigt kall. Värm ugnen till 175˚C. Skär rullen i tunna skivor. Lägg skivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna.
Sliced Gingerbread
25-30 pcs
50 g butter, soft
0.5 dl caster sugar or light brown sugar
2 tbsp dark syrup
1.5 dl flour
3/4 tsp gingerbread spices
0.5 tsp ground cinnamon
1/4 tsp baking powder
Mix butter, sugar and syrup in a bowl. Stir in wheat flour, gingerbread spices, cinnamon and baking powder. Roll the dough into a roll. Wrap it in plastic wrap and place in the fridge so that it gets really cold. Preheat the oven to 175˚C. Cut the roll into thin slices. Place the slices on baking sheets lined with parchment paper. Bake in the middle of the oven for 8-10 minutes. Let the cookies cool.
2 Comments
Skurna pepparkakor är ju så gott!
ReplyDeleteJa, och så enkla att baka!
Delete