Glad andra advent! Dessa skurna pepparkakor är så lättlagade och kräver inget kavlande. Enkelt och de blir så knapriga och goda. Om man inte har tid att baka vanliga pepparkakor, så då är de här perfekta. Njut av dagen!

Happy second Sunday of Advent! These sliced gingerbread cookies are so easy to make and require no rolling. Simple and they become so crunchy and good. If you do not have time to bake ordinary gingerbread, then these are perfect. Enjoy the day!


Skurna Pepparkakor

25-30 st


50 g smör, mjukt

0,5 dl strösocker eller ljust farinsocker

2 msk mörk sirap

1,5 dl vetemjöl

3/4 tsk pepparkakskrydda

0,5 tsk mald kanel

1/4 tsk bakpulver


Blanda smör, socker och sirap i en skål. Rör ner vetemjöl, pepparkakskrydda, kanel och bakpulver. Rulla degen till en rulle. Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet så att den blir riktigt kall. Värm ugnen till 175˚C. Skär rullen i tunna skivor. Lägg skivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna.



Sliced Gingerbread

25-30 pcs


50 g butter, soft

0.5 dl caster sugar or light brown sugar

2 tbsp dark syrup

1.5 dl flour

3/4 tsp gingerbread spices

0.5 tsp ground cinnamon

1/4 tsp baking powder


Mix butter, sugar and syrup in a bowl. Stir in wheat flour, gingerbread spices, cinnamon and baking powder. Roll the dough into a roll. Wrap it in plastic wrap and place in the fridge so that it gets really cold. Preheat the oven to 175˚C. Cut the roll into thin slices. Place the slices on baking sheets lined with parchment paper. Bake in the middle of the oven for 8-10 minutes. Let the cookies cool.