Jag hade planerat att baka en chokladkaka och såg en påse med krossade Mariannegodis i skafferiet. Då fick det bli en mintsmakande chokladkaka. Så god och saftig! Min favorit choklad med mint är Marabous mintkrokant och After Eight är också gott. Gillar du mintchoklad?

I had planned to bake a chocolate cake and saw a bag of crushed Marianne candy in the pantry. So I baked a mint-tasting chocolate cake. So good and moist! My favorite chocolate with mint is Marabou's mint croquant and After Eight is also good. Do you like mint chocolate?


Mint Chocolate Cake


55 g butter

2 tbsp cocoa powder

0.5 dl boiling water

1 1/4 dl brown light sugar

1 large egg

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

1/4 tsp baking soda

0.5 tsp vanilla extract

0.5 dl Fazer Marianne crush candy


Preheat the oven to 175°C and grease and flour a small loaf tin. In a pan melt together the butter, cocoa and boiling water. Add the sugar and the stir in the egg. Then add flour, baking powder, baking soda, vanilla extract, and marianne crush. Mix until smooth. Pour into the pan and bake for approx. 30 minutes. Let cool. 



Mint Chokladkaka


55 g smör

2 msk kakaopulver

0,5 dl kokande vatten

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

0,5 tsk vaniljextrakt

0,5 dl Fazer Marianne crush godis


Värm ugnen till 175°C och smörj och mjöla en liten brödform. Smält ihop smör, kakao och kokande vatten i en kastrull. Tillsätt sockret och rör ner ägget. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljextrakt och mariannegodis. Blanda tills det är slätt. Häll i formen och grädda i ca. 30 minuter. Låt svalna.