Hemmagjorda digestivekex med smak av pepparkaka och toppade med pepparkakschoklad. Passande till alla julfiranden. Vill man inte ha ett pepparkakssmakande kex, då utesluter man kryddan. 

Homemade digestive biscuits with a taste of gingerbread and topped with gingerbread chocolate. Suitable for all Christmas celebrations. If you do not want a gingerbread-tasting biscuit, then you exclude the spice.


Mini Gingerbread Digestive Biscuits


1 1/4 dl whole wheat flour

0.5 dl icing sugar

1 tsp gingerbread spices

1/4 tsp baking powder

1/8 tsp sea salt

40 g cold butter, cubed

1 tbsp milk


Decoration: 

melted gingerbread chocolate

flaky salt


Preheat oven to 175ºC. Line a baking sheet with parchment paper.

Mix the flour, icing sugar, gingerbread spices, baking powder, salt in a bowl. Add the cold butter and with your fingertips rub the butter into the dry ingredients until the mixture resembles crumbs. Add the milk and work through to form a smooth dough. Put the dough on a floured surface and roll to a flat dough. Cut into rounds, about 25 pieces. Bake for 10-12 minutes. Let cool. Decorate with melted chocolate and flaky salt. 



Mini Pepparkaks-Digestivekex


1 1/4 dl fullkornsmjöl

0,5 dl florsocker

1 tsk pepparkakskryddor

1/4 tsk bakpulver

1/8 tsk havssalt

40 g kallt smör i tärningar

1 msk mjölk


Dekoration:

smält pepparkakschoklad

flingsalt


Värm ugnen till 175ºC. Klä en plåt med bakplåtspapper.

Blanda mjöl, florsocker, pepparkakskryddor, bakpulver, salt i en skål. Tillsätt det kalla smöret och gnid in smöret med fingertopparna i de torra ingredienserna tills blandningen liknar smulor. Tillsätt mjölken och arbeta till en slät deg. Lägg degen på ett mjölat underlag och rulla till en platt deg. Skär i rundlar, ca 25 bitar. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna. Dekorera med smält choklad och flingsalt.