Kaffesmakande bakverk är en stor favorit. Dessa kex är spröda och jag toppade dem med en chokladkaffeböna. Jag gjorde små kex, men du väljer själv hur stora du vill ha. Det perfekta att servera med dessa är väl ändå en kopp kaffe?  

Coffee-tasting pastries are a big favorite. These biscuits are crispy and I topped them with a chocolate coffee bean. I made small biscuits, but you choose how big you want. The perfect thing to serve with these is a cup of coffee, right?


Coffee Biscuits

8 pcs


40 g (plant based) butter, softened 

2.5 tbsp powdered sugar

1 1/4 dl flour

1/4 tsp baking powder

0.5 tbsp ground espresso

0.5 tbsp hot water 

1 tsp coffee extract

chocolate coffee beans


Preheat the oven to 175C. Mix coffee in hot water and leave to cool. Stir together butter and powdered sugar. Add flour, baking powder, coffee and coffee extract to a soft dough. Make 8 small balls, flatten them and press a chocolate coffee bean in the middle. Bake for 15 minutes.



Kaffekex

8 st


40 g (växtbaserad)smör, mjukt

2,5 msk florsocker

1 1/4 dl vetemjöl

1/4 tsk bakpulver

0,5 msk mald espresso

0,5 msk varmt vatten

1 tsk kaffeextrakt

chokladkaffebönor


Värm ugnen till 175C. Blanda kaffe i varmt vatten och låt svalna. Rör ihop smör och florsocker. Tillsätt mjöl, bakpulver, kaffe och kaffeextrakt till en mjuk deg. Gör 8 små bollar, platta till dem och tryck i en chokladkaffeböna i mitten. Grädda i 15 minuter.