Lemon Basil Crumb Muffins
4 pcs
Streusel:
20 g butter, cold
0.5 dl wheat flour
2 tbsp light brown sugar
Batter:
55 g butter, soft
1 dl light brown sugar
1 large egg, room temperature
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1.5 tsp dried basil
pinch of salt
0.5 lemon, zest
0.5 lemon, juice
Streusel: Mix the butter, flour and sugar in a bowl to crumbs.
Batter: Preheat the oven to 175°C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the flour, baking powder, rosmarin, salt, lemon zest and lemon juice. Fill 4 paper liners with the batter. Sprinkle the crumbles on top. Bake for 20-22 minutes or until a toothpick that is inserted into the center of the muffins comes out clean and the top of the muffins are lightly golden brown.
Citron Basilika Smulmuffins
4 st
Smuldeg:
20 g smör, kallt
0,5 dl vetemjöl
2 msk ljust farinsocker
Smet:
55 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg, rumstemperatur
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk torkad basilika
nypa salt
0,5 citron, skal
0,5 citron, saft
Smul: Blanda smör, mjöl och socker i en skål till smulor.
Smet: Värm ugnen till 175 ° C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, basilika, salt, citronskal och -saft. Fyll 4 pappersformar med smeten. Strö smulorna ovanpå. Grädda i 20-22 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i muffinsens mitt är ren och toppen av muffinsen är lätt gyllenbrun.
2 Comments
Det låter som en spännande kombo. Citron är ju alltid fräscht och jag gillar basilika. Ha en fin fredag!
ReplyDeleteJa, det är så roligt att testa nytt :) Ha en fin dag!
Delete