Minns du mitt recept på apelsin och rosmarinmuffins? När jag bakade dem fick jag en tanke att också baka muffins med smak av citron och basilika. Hur låter det? Jag tycker att dessa blev också så goda. Jag tycker det är roligt med lite annorlunda smakkombinationer. Vågar du testa? :) 

Do you remember my recipe for orange and rosemary muffins? When I baked them, I got the idea to also bake muffins with a taste of lemon and basil. How does that sound? I think these were also so good. I think it's fun with a little different flavor combinations. Do you dare to try? :)


Lemon Basil Crumb Muffins

4 pcs 


Streusel:

20 g butter, cold

0.5 dl wheat flour

2 tbsp light brown sugar


Batter:

55 g butter, soft

1 dl light brown sugar

1 large egg, room temperature

2 dl wheat flour

1 tsp baking powder

1.5 tsp dried basil

pinch of salt

0.5 lemon, zest

0.5 lemon, juice


Streusel: Mix the butter, flour and sugar in a bowl to crumbs.

Batter: Preheat the oven to 175°C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the flour, baking powder, rosmarin, salt, lemon zest and lemon juice. Fill 4 paper liners with the batter. Sprinkle the crumbles on top. Bake for 20-22 minutes or until a toothpick that is inserted into the center of the muffins comes out clean and the top of the muffins are lightly golden brown.



Citron Basilika Smulmuffins

4 st


Smuldeg:

20 g smör, kallt

0,5 dl vetemjöl

2 msk ljust farinsocker


Smet:

55 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg, rumstemperatur

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 tsk torkad basilika

nypa salt

0,5 citron, skal

0,5 citron, saft


Smul: Blanda smör, mjöl och socker i en skål till smulor.

Smet: Värm ugnen till 175 ° C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, basilika, salt, citronskal och -saft. Fyll 4 pappersformar med smeten. Strö smulorna ovanpå. Grädda i 20-22 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i muffinsens mitt är ren och toppen av muffinsen är lätt gyllenbrun.