Dessa brownies har jag smaksatt med kaffe. Med både espressopulver och mitt hemmagjorda kaffe-extrakt. Kaffesmaken tar inte över, jag skulle nog ha önskat en lite djupare smak av kaffe. Men god ändå. 

I have flavored these brownies with coffee. With both espresso powder and my homemade coffee extract. The coffee taste does not take over, I would even have wanted a slightly deeper taste of coffee. But good nonetheless.


Espresso Brownies


70 g butter, room temperature

1.5 dl sugar

1 large egg

1 dl wheat flour

1 dl cocoa powder

1/4 tsp baking powder

1 tsp espresso powder

2 tsp coffee extract

one pinch of salt


Preheat the oven to 175°C. Stir together the butter and sugar. Then add the egg and stir well. Add flour, cocoa, baking powder, espresso powder, coffee extract and salt until smooth. Spoon the batter into a baking pan lined with parchment paper. Bake for 25-30 minutes, until the edges feel set, and the center look quite moist. Let cool before cutting into pieces. 



Espresso Brownies


70 g smör, rumstemperatur

1,5 dl socker

1 stort ägg

1 dl vetemjöl

1 dl kakaopulver

1/4 tsk bakpulver

1 tsk espressopulver

2 tsk kaffe-extrakt

en nypa salt


Värm ugnen till 175 ° C. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, espressopulver, kaffe-extrakt och salt tills det är jämnt. Skeda smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 25-30 minuter tills kanterna känns fasta och mitten ska se fortfarande lite fuktig ut. Låt svalna innan du skär i bitar.