Potatisgratäng behöver inte alltid vara gjord på grädde. Jag har använt buljong och färskost och då får den också en väldigt krämig konsistens. Jag använde en färskost med smak av vitlök och örter. Jag kan tänka mig att det kan vara gott att använda en tryffelsmakande färskost också. Ha en fin dag!

Potato gratin does not always have to be made with cream. I have used broth and cream cheese and they give a very creamy texture. I used a cream cheese with a taste of garlic and herbs. I can imagine that it can be good to use a truffle-flavored cream cheese as well. Happy day!


Potatis Soltorkad Tomatgratäng


500 g potatis, i stavar

1,5 dl buljong

100 g vitlök & örter färskost

8 soltorkade tomater, hackade

salt

svartpeppar


Lägg den skivade potatisen och soltorkad tomat i en ugnssäker form. Blanda buljong, färskost och kryddor i en skål och häll på potatisen. Grädda i 200 C i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk. 



Potato Sun-Dried Tomato Gratin


500 g potatoes, sticks

1.5 dl broth

100 g garlic & herb cream cheese

8 sun-dried tomatoes, chopped

salt

black pepper


Put the sliced potato and sun-dried tomatoes in an ovenproof dish. Mix broth, cream cheese and spices in a bowl and pour on the potato. Bake at 200 C for about 40 minutes or until the potatoes are soft.