Macadamia Rum Blondies
90 g butter, browned and cooled
1 dl macadamia nuts
13/4 dl coconut sugar
1 large egg
1 tsp rum extract
0.5 tsp vanilla extract
1 3/4 dl flour, plus
0.5 tsp baking soda
one pinch of salt
1 dl white chocolate, chopped
Preheat oven to 175 C degrees. In a small pan over medium heat, melt the butter. Cook the butter until it begins to turn an amber color and have a nutty aroma. Remove the browned butter and set aside to cool.
Put the macadamia nuts on a parchment paper lined baking sheet and bake at 175 C degrees for 8 minutes. Chop the nuts coarsely.
Add sugar to the brown butter and stir. Then add the egg and stir well. Add flour, baking soda, salt, rum and vanilla. Lastly stir in the nuts and chocolate. Pour the batter into a baking tin, 20cm x 20cm, lined with parchment paper. Bake for 15-20 minutes.
Macadamia Rom Blondies
90 g smör, brynt och svalnat
1 dl macadamianötter
13/4 dl kokossocker
1 stort ägg
1 tsk romextrakt
0,5 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 dl vit choklad, hackad
Värm ugnen till 175 C grader. Smält smöret i en liten kastrull över medelvärme. Koka smöret tills det börjar få en gul färg och får en nötaktig doft. Ta bort det brynta smöret och ställ åt sidan för att svalna.
Lägg macadamianötterna på ett bakplåtspappersklädd bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 8 minuter. Hacka nötterna grovt.
Tillsätt socker i det bruna smöret och rör om. Tillsätt sedan ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, rom och vanilj. Rör till sist ner nötter och choklad. Häll smeten i en bakform, 20 cm x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter.
0 Comments