Lemon Curd Cake
Cake:
40 g butter, softened
1 dl sugar
1 large egg
1 dl flour
1/4 tsp baking soda
0.5 dl yogurt
0.5 dl lemon curd
Crumb topping:
40 g cold butter
1 dl wheat flour
0.5 dl sugar
1 tbsp lemon curd
one pinch of salt
Cake batter: stir together butter, sugar. Add the egg and stir well. Then blend in flour, baking soda, yogurt, and lemon curd.
Crumbs: In the bowl stir together butter, flour, sugar, lemon curd, and salt until crumbly.
Pour the batter into a baking tin lined with parchment paper. Top with the crumbs. Bake at 175°C for 20 minutes. Remove from the oven and let cool. Decorate with powdered sugar on top of the cake.
Lemon Curd Kaka
Kaka:
40 g smör, mjukat
1 dl socker
1 stort ägg
1 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver
0,5 dl yoghurt
0,5 dl citroncurd
Smuldeg:
40 g kallt smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 msk citroncurd
en nypa salt
Kaksmet: rör ihop smör, socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, yoghurt och citronmassa.
Smulor: Rör ihop smör, mjöl, socker, citron curd och salt i skålen tills det är smuligt.
Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Toppa med smulorna. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Dekorera med florsocker ovanpå kakan.
0 Comments