Citron i bakverk är så gott, jag tycker att det blir en fräsch smak på bakverken. Smuldeg jag gjorde till topping sjönk en hel del in i kakan, men den var otroligt god ändå. Det blir inte alltså som man tänkt sig, men slutresultatet var godkänt ändå :) Ha en fin dag!

Lemon in pastries is so good, it gives them a fresh taste. The crumb dough I made for the topping sank a lot into the cake, but it was incredibly good nonetheless. It doesn't always go as you thought, but the end result was approved anyway :) Have a nice day!


Lemon Curd Cake


Cake:

40 g butter, softened

1 dl sugar

1 large egg

1 dl flour

1/4 tsp baking soda

0.5 dl yogurt

0.5 dl lemon curd


Crumb topping:

40 g cold butter

1 dl wheat flour

0.5 dl sugar

1 tbsp lemon curd

one pinch of salt


Cake batter: stir together butter, sugar. Add the egg and stir well. Then blend in flour, baking soda, yogurt, and lemon curd. 


Crumbs: In the bowl stir together butter, flour,  sugar, lemon curd, and salt until crumbly.


Pour the batter into a baking tin lined with parchment paper. Top with the crumbs. Bake at 175°C for 20 minutes. Remove from the oven and let cool. Decorate with powdered sugar on top of the cake. 



Lemon Curd Kaka


Kaka:

40 g smör, mjukat

1 dl socker

1 stort ägg

1 dl mjöl

1/4 tsk bakpulver

0,5 dl yoghurt

0,5 dl citroncurd


Smuldeg:

40 g kallt smör

1 dl vetemjöl

0,5 dl socker

1 msk citroncurd

en nypa salt


Kaksmet: rör ihop smör, socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, yoghurt och citronmassa.


Smulor: Rör ihop smör, mjöl, socker, citron curd och salt i skålen tills det är smuligt.


Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Toppa med smulorna. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Dekorera med florsocker ovanpå kakan.