Snålsoppa
500 g potatis
4-5 st morötter
1 liten blomkål
1 liten broccoli
vatten
4-5 dl mjölk
1-1,5 msk vetemjöl
100 g gröna bönor / ärtor
1 tsk socker
persilja
salt
svartpeppar
ev. smör
Tvätta, skala och tärna potatis och morötter. Skölj blomkål och broccoli och skär i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull och häll på vatten så att grönsakerna precis täcks. Koka till grönsakerna är mjuka, ca 10-15 minuter. Blanda mjölk och mjöl slät. Häll blandningen i soppan och blanda hela tiden. Låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Krydda med persilja, salt, peppar och socker. Om man vill kan man ha i en klick smör också.
Summer Soup
500 g potatoes
4-5 carrots
1 small cauliflower
1 small broccoli
water
4-5 dl milk
1-1.5 tbsp wheat flour
100 g green beans / peas
1 tsp sugar
parsley
salt
black pepper
optional: butter
Wash, peel and dice the potatoes and carrots. Rinse cauliflower and broccoli and cut into smaller pieces. Put everything in a saucepan and pour on water so that the vegetables are just covered. Cook until the vegetables are tender, about 10-15 minutes. Mix milk and flour smooth. Pour the mixture into the soup and stir constantly. Let simmer for another 10 minutes. Season with parsley, salt, pepper and sugar. If you want, you can add a dollop of butter as well.
0 Comments