Nu mina vänner, smakar muffinsen kaffe :) Läs detta för att förstå vad jag menar! Jag lyckades och de blev så goda. Vanligen när man bakar bakverk med kaffepulver eller en skvätt kaffe så blir smaken så mild och jag ville denna gång ha en ordentlig smak av kaffe. Så gillar du kaffe i bakverk, kommer du gilla dessa. 

My friends, this time my muffins tastes like coffee :) Read this to understand what I mean! I succeeded and they became so good. Usually when you bake pastries with coffee powder or a splash of coffee, the taste is so mild and this time I wanted a proper taste of coffee. If you like coffee-flavoured pastries, you will like these.


Kaffemuffins

5 st


50 g smör, mjukt

0,5 dl malda kaffebönor

3/4 dl strösocker

1 stort ägg

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


Värm smör och kaffe i en kastrull på låg värme. Värm i ca 5 minuter. Ta bort från värmen och låt därefter dra i 60 minuter. Blanda sedan i socker. Tillsätt ägget och blanda väl.. Blanda sedan i mjöl och bakpulver. Häll smeten i fem muffinsformar och grädda i 175 C i ca 10 minuter. Låt svalna.



Coffee Muffins

5 pcs


50 g butter, softened

0.5 dl coffee beans, ground

3/4 dl castor sugar

1 elarge gg

1 dl flour

0.5 tsp baking powder


Heat butter and coffee in a saucepan over low heat. Heat for about 5 minutes. Remove from the heat and then let steep for 60 minutes. Then add the sugar. Add the egg and stir well. Then mix in the flour and baking powder. Pour batter into five muffin cups and bake at 175 C for about 10 minutes. Let cool.