Jag är nog sist på bollen att testa denna ugnsfetapasta som redan för några år sedan trendade. Men bättre sent än aldrig :) Gillar du pasta och en krämig sådan kan jag rekommendera denna. Jag tillsatte oliver i min maträtt, men även vitlök skulle passa att ha i. Riktigt gott! Ha en fin dag!

I'm probably the last one to try this baked feta pasta, which was already trending a few years ago. But better late than never :) If you like pasta and a creamy one, I can recommend this one. I added olives to my dish, but garlic would also be great to use. Really good! Have a nice day!


Ugnsfetapasta

2 portioner


200 g fetaost

250 g körsbärstomater

oliver, efter smak

1 msk olivolja

salt

peppar


250 g pasta


Värm ugnen till 200 C grader. Häll lite olja i botten på en ugnsform. Lägg fetaosten på formen. Lägg körsbärstomaterna och oliverna runtomkring fetaosten och häll på olivoljan och salta och peppar. Koka pastan.

Baka i mitten av ugnen i 15 minuter. Höj sedan värmen till 225° och lägg på ugnens grillfunktion. Höj formen till ugnens övre del och grilla i ännu ca 10 minuter. Följ med noga, det kan också räcka med 5 minuter beroende på ugn.



Baked Feta Pasta

2 servings


200 g feta cheese

250 g cherry tomatoes

olives, to taste

1 tbsp olive oil

salt

pepper


250 g pasta


Preheat the oven to 200 C degrees. Pour some oil into the bottom of an oven dish. Put the feta cheese in the dish. Place the cherry tomatoes and olives around the feta cheese and pour on the olive oil and salt and pepper. Cook the pasta.

Bake in the middle of the oven for 15 minutes. Then raise the heat to 225 ° and switch on the oven's grill function. Raise the dish to the top of the oven and grill for another 10 minutes. Follow carefully, 5 minutes may also be enough depending on the oven.