Paj är något jag tycker mycket om, med ändå lagar jag det sällan. Men nu på sommaren är det en bra mat att ta med till parken eller stranden. En perfekt picknickmat så att säga :) Ha en fin dag!

Pie is something I like a lot, but still I rarely make it. But now in the summer it is a good food to take to the park or the beach. A perfect picnic food so to speak :) Happy day!


Fetaost-Tomatpaj


Pajdeg:

2 dl vetemjöl

2 dl rågmjöl

1,5 tsk bakpulver

50 g smör

1,5 dl mjölk


Fyllning:

1 rödlök, skivad

150 g fetaost

10 körsbärstomater, delade

12 svarta oliver, skivade

2 ägg

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

0,5-1 tsk salt

svartpeppar


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Blanda ihop ägg, creme fraiche, grädde, salt och peppar i en skål. Fördela lök- och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet. Lägg på tomatskivorna och olivskivorna. Häll över äggstanningen och grädda pajen i 25 minuter eller tills den börjar få lite färg.



Feta Cheese Tomato Pie


Crust:

2 dl wheat flour

2 dl rye flour

1,5 teaspoons baking powder

50 g butter

1.5 dl milk


Filling:

1 red onion, sliced

150 g feta cheese

10 cherry tomatoes, divided

12 black olives, sliced

2 eggs

1 dl creme fraiche

1 dl cream

0.5-1 tsp salt

black pepper


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix all the ingredients for the pie crust and press it into a pie tin. Pre-bake the pie crust in the oven for 10 minutes. Mix eggs, creme fraiche, cream, salt and pepper in a bowl. Spread onion and crumbled feta cheese in the pre-baked pie crust. Add the tomato slices and olive slices. Pour over the egg mixture and bake the pie for 25 minutes or until it starts to get a little color.