Fetaost-Tomatpaj
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1,5 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mjölk
Fyllning:
1 rödlök, skivad
150 g fetaost
10 körsbärstomater, delade
12 svarta oliver, skivade
2 ägg
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5-1 tsk salt
svartpeppar
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Blanda ihop ägg, creme fraiche, grädde, salt och peppar i en skål. Fördela lök- och smulad fetaost i det förgräddade pajskalet. Lägg på tomatskivorna och olivskivorna. Häll över äggstanningen och grädda pajen i 25 minuter eller tills den börjar få lite färg.
Feta Cheese Tomato Pie
Crust:
2 dl wheat flour
2 dl rye flour
1,5 teaspoons baking powder
50 g butter
1.5 dl milk
Filling:
1 red onion, sliced
150 g feta cheese
10 cherry tomatoes, divided
12 black olives, sliced
2 eggs
1 dl creme fraiche
1 dl cream
0.5-1 tsp salt
black pepper
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix all the ingredients for the pie crust and press it into a pie tin. Pre-bake the pie crust in the oven for 10 minutes. Mix eggs, creme fraiche, cream, salt and pepper in a bowl. Spread onion and crumbled feta cheese in the pre-baked pie crust. Add the tomato slices and olive slices. Pour over the egg mixture and bake the pie for 25 minutes or until it starts to get a little color.
0 Comments