Här nedan är recepten jag använt mig av när jag gjorde dessa tvåfärgade cookies. Istället för att baka endast vaniljcookies eller chokladcookies, blandar jag dessa två degar ihop. Jag tar cirka en halv matsked av vaniljdegen och halv matsked av chokladdegen och rullar till bollar. Lägger dem på en plåt och plattar till dem lite och så gräddar jag dem. Ha en fin dag!

Below are the recipes I used when I made these two-colored cookies. Instead of baking only vanilla cookies or chocolate cookies, I mix these two doughs together. I take about half a tablespoon of the vanilla dough and half a tablespoon of the chocolate dough and roll into balls. Put them on a baking sheet and flatten them a bit and then I bake them. Have a nice day!


Vanilj Cookies

8 st


50 g smör, mjukt

1 dl socker

1 äggula

1 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl mjöl 

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt


Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggulan och salt tills det är jämnt. Tillsätt mjöl, bikarbonat, salt och vanilj, blanda. Forma degen till bollar och lägg på bakplåten med 5 cm mellanrum. Grädda i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.


Choklad Cookies

8 st


50 g smör, mjukt

1 dl socker

1 äggula

1 dl mjöl 

1,5 msk kakaopulver

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt


Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggulan och blanda. Tillsätt mjöl, kakao, bikarbonat och salt, blanda. Forma degen till bollar och lägg på bakplåten med 5 cm mellanrum. Platta till dem något. Grädda i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.



Vanilla Cookies

8 pcs 


50 g butter, softened

1 dl sugar

1 egg yolk

1 tsp vanilla extract

1 1/4 dl all-purpose flour

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt

orange aroma


Preheat the oven to 175 ° C. Line a baking sheet with parchment paper. Stir together butter and sugar. Add the egg yolk and salt and stir until smooth. Add the flour, baking soda, salt and orange aroma, stir until combined. Fold in the chocolate buttons. Roll tablespoons of dough into balls and place onto the prepared baking sheet spacing them 5 cm apart. Bake for 10-12 minutes until golden brown and puffed. Let cool.


Chocolate Cookies

8 pcs 


50 g butter, softened

1 dl sugar

1 egg yolk

1 wheat flour

1.5 tbsp cocoa powder

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt


Preheat the oven to 175 ° C. Line a baking sheet with parchment paper. Stir together butter and sugar. Add the egg yolk and stir until smooth. Add the flour, cocoa, baking soda and salt, stir until combined. Roll tablespoons of dough into balls and place onto the prepared baking sheet spacing them 5 cm apart. Flatten slightly. Bake for 10-12 minutes until golden brown and puffed. Let cool.