Romsmak på bakverk tycker jag är gott, men då väljer jag hellre essens än riktig alkohol :) Dessa cookies har bitar av choklad i sig och är knapriga i kanterna och sega i mitten, så goda! Gillar du rom i bakverk?

I think rum taste in baked goodies is good, but I prefer essence than real alcohol :) These cookies have pieces of chocolate in them and are crunchy at the edges and chewy in the middle,  so good! Do you like rum in pastries?
 

Chocolate & Rum Cookies

6 pcs


50 g butter, softened

0.5 dl granulated sugar

1 egg yolk

rum essence

1.5 dl all-purpose flour

1/4 tsp baking soda

1/8 tsp salt  

2 tbsp chocolate, chopped


Preheat oven to 175°C. Line a baking sheet with parchment paper. Stir the butter and sugar until light and fluffy. Add the egg yolk together with the flour, rum essence, baking soda, salt and white chocolate. Shape into balls and put them on the baking sheet. Bake for about 10-12 minutes. 



Choklad & Rom Cookies

6 st


50 g smör, mjukt

0,5 dl strösocker

1 äggula

romessens

1,5 dl mjöl

1/4 tsk bikarbonat

1/8 tsk salt

2 msk choklad, hackad


Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda smöret och sockret tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt äggulan med mjöl, romessens, bakpulver, salt och vit choklad. Forma till bollar och lägg dem på bakplåten. Grädda i cirka 10-12 minuter.