Har du gjort ugnsbakad gröt någonsin? Om inte, testa för det är som att äta en kaka till frukost :) Denna version skulle passa som efterrätt också, då den innehåller kakao och blir lite som en chokladkaka med en fyllning av jordnötssmör, mums!

Have you made baked oatmeal ever? If not, try for it is like eating a cake for breakfast :) This version would also be great as dessert, as it contains cocoa and gets a bit like a chocolate cake with a filing of peanut butter, yum! 


Chocolate Peanut Butter Baked Oats


60 g oats

1 3/4-2 dl almond milk

1 tsp agave syrup

2 tbsp cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

1 tbsp peanut butter


Mix all the ingredients, except for the peanut butter in a blender. Pour into oven safe bowl, add peanut butter to the centre. Bake for about 15 minutes. 



Choklad Jordnötssmör Bakad Gröt


60 g havregryn

1 3/4-2 dl mandelmjölk

1 tsk agave sirap

2 msk kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

1 msk jordnötssmör


Blanda alla ingredienser, med undantag för jordnötssmöret i en mixer. Häll i en ugnssäker skål, lägg jordnötssmöret i mitten. Baka i ca 15 minuter.