Vad gör du med bananer som blivit så bruna att man inte vill äta dem? Den här gången bakade jag en kaka, men annars brukar jag frysa i skivad banan för att senare använda i smoothies. Ha en bra dag!

What do you do with bananas that have become so brown that you do not want to eat them? This time I baked a cake, but otherwise I usually freeze in sliced banana to use later in smoothies. Have a nice day!

Banoffeekaka


50 g smör, mjukt 

0,5 dl kokossocker

1 ägg

1 banan, mosad

2 msk banoffee-pasta (Lidl)

1 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver


Blanda ihop smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i mosad banan och banoffee-pasta. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 20 minuter. 



Banoffee Cake 


50 g butter, soft

0.5 dl coconut sugar

1 egg

1 banana, mashed

2 tbsp banoffee spread (Lidl)

1 dl flour

3/4 tsp baking powder


Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in mashed banana and banoffee spread. Add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a small greased and floured baking tin and bake at 175 C for about 20 minutes.