Saftiga, goda vaniljkrämsfyllda kardemummamuffins är dagens recept. Jag tycker om kardemumma i bakverk, men även i matlagning är det en god krydda. Jag fyllde muffinsen med en krämig vaniljfyllning. Du kan göra egen vaniljkräm, men pulver som blandas i mjölk eller vatten funkar också. Ha en bra dag!

Moist, good vanilla custard filled cardamom muffins are today's recipe. I like cardamom in pastries, but also in cooking it is a good spice. I filled the muffins with a creamy vanilla filling. You can make your own vanilla custard, but powders mixed in milk or water also work. Have a nice day!


Kardemummamuffins med Vaniljkräm

5 st


30 g smör, smält

3/4 dl strösocker

1 ägg

1 dl vetemjöl

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk bakpulver


Fyllning:

vaniljkräm


Sätt ugnen på 175°C. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda fluffigt. Blanda i mjöl, kardemumma och bakpulver till en slöt smet. Fyll muffinsformar med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Gör ett hål i muffinsen med t.ex en äppelskärare och fyll med vaniljkräm.




Cardamom Muffins with Vanilla Custard

5 st


30 g butter, melted

3/4 dl caster sugar

1 egg

1 dl wheat flour

0.5 tsp cardamom

0.5 tsp baking powder


Filling:

vanilla custard


Set the oven to 175 ° C. Mix butter and sugar. Add the egg and mix fluffily. Mix in flour, cardamom and baking powder to a smooth batter. Fill muffin cups with batter. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Let cool. Make a hole in the muffins with, for example, an apple corer and fill with vanilla custard.