Pepparkakskaka
50 g smör, mjukt
0,5 d kokossocker
0,5 dl sirap
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
3/4 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk pomeransskal
1/4 tsk kardemumma
1/4 tsk mald nejlika
Frosting:
20 g färskost
20 g speculoospasta
Blanda smör, socker och sirap fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl.. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienser för frostingen och bred på kakan.
Gingerbread Cake
50 g butter, soft
0.5 d coconut sugar
0.5 dl syrup
1 large egg
1 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
3/4 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger
0.5 tsp ground bitter orange peel
1/4 tsp cardamom
1/4 tsp ground cloves
Frosting:
20 g cream cheese
20 g speculoos paste
Mix butter, sugar and syrup fluffy. Add egg and stir well. Then mix in the remaining ingredients. Pour the batter into a baking dish lined with parchment paper. Bake at 175 C degrees for about 10-15 minutes. Let cool. Mix the ingredients for the frosting and spread on the cake.
1 Comments
Ja, mer julkakor åt folket!
ReplyDelete