Det var ett tag sedan jag senast gjort en sås på kikärtor. Det är ju bara så gott och denna är mycket smakrik med smaker av kanel, kardemumma och curry. Så otroligt god. Servera grytan med ris eller som fyllning i pita. Jag tillsatte även lite grönsaker i grytan, men man gör som man vill. 

It's been a while since I last made a sauce on chickpeas. It's just so good and this one is very tasty with flavors of cinnamon, cardamom and curry. So incredibly good. Serve the stew with rice or as a filling in pita. I also added some vegetables to the stew, but you do as you please.


Kikärtsgryta


1 msk olja

1 röd lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 tsk curry

1 kanelstång

1/4 tsk kardemumma

3 dl vatten

2 msk tomapuré

1 burk kikärtor

1 dl färskost


Värm olja i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek en stund. Blanda i curry, kanelstång,  kardemumma, vatten och tomapuré. Låt sjuda i 10 minuter.  Blanda i kikärtor och låt sjuda ytterligare 10 minuter. Till sist rör ner färskost. Servera med ris eller som fyllning i pita. 



Chickpea Stew


1 tbsp oil

1 red onion, chopped

1 clove of garlic, chopped

1 tsp curry

1 cinnamon stick

1/4 tsp cardamom

3 dl water

2 tbsp tomato puree

1 can of chickpeas

1 dl cream cheese


Heat oil in a saucepan. Add onion and garlic and fry for a while. Mix in curry, cinnamon stick, cardamom, water and tomato puree. Let simmer for 10 minutes. Mix in chickpeas and simmer for another 10 minutes. Finally, stir in the cream cheese. Serve with rice or as a filling in pita.