Det är så gott med körsbär och matbutiker och torg säljer dem till ett bra pris just nu. Jag äter dem gärna som de är eller med vaniljglass eller som här bakar med dem. Saftig muffins med ett gott smul. Smul på muffins gör dem extra lyxiga. Gillar du körsbär?

Cherries and so good and supermarkets and markets are selling them at a good price right now. I like to eat them as they are or with vanilla ice cream or as here bake with them. Moist muffins with a delicious crumb. The crumb on muffins make them extra luxurious. Do you like cherries?

 

Körsbär-Mandelmuffins med Kardemummasmul


Muffins:

1 dl (kokos)socker

1 ägg

50 g smör, smält

1 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

3/4 tsk mandelessans

körsbär, delade


Smuldeg:

0,5 dl vetemjöl

1 msk kokossocker

0,5 tsk kardemumma

25 g smör


Blanda socker och ägg. Tillsätt sedan smör och resterande ingredienser. Häll smeten i 5 små muffinsformar. Blanda ingredienserna till smulet och toppa sedan muffinsen med smulet. Grädda i 175 C i 15 minuter. 



Cherry Almond Muffins with Cardamom Crumbs


Muffins:

1 dl (coconut) sugar

1 egg

50 g butter, melted

1 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

3/4 tsp almond essence

cherries, chopped


crumbs:

0.5 dl wheat flour

1 tbsp coconut sugar

0.5 tsp cardamom

25 g butter


Mix the sugar and egg. Then add butter and the remaining ingredients. Pour the batter into 5 small muffin cups. Mix the ingredients for the crumb. Top the muffins with the crumbs. Bake the muffins at 175 C for about 15 minutes.