Jag gillar brysselkål och äter den gärna kokt med salt. Men ibland är det roligt att variera sig lite så denna gång kryddade jag kålen med senap och lönnsirap. Så otroligt gott, testa gärna!

I like Brussels sprouts and I like to eat it cooked with salt. But sometimes it is fun to vary a bit so this time I seasoned the sprouts with mustard and maple syrup. So incredibly good, feel free to try it out!



Stir Fried Brussels Sprouts

3 dl Brussels sprouts, tip of ends trimmed, outer leaves removed and halved
0.5 tbsp maple syrup
1 tsp dijon mustard
1 tsp olive oil
one pinch of salt
one pinch of black pepper

Blanch the Brussels sprouts in boiled water for about 5 minutes. Remove the water and put the sprouts in a skillet and add the maple syrup, mustard and spices. Fry for 5 minutes. 



Stekt Brysselkål

3 dl Brysselkål, halverade och yttre blad avlägsnade
0,5 msk lönnsirap
1 tsk dijonsenap
1 tsk olivolja
en nypa salt
en nypa svartpeppar

Koka brysselkålen i vatten i cirka 5 minuter. Häll bort vattnet och lägg dem sedan i en stekpanna och tillsätt lönnsirap, senap och kryddor. Stek i 5 minuter.