Krämiga havrerutor med nutella och chokladbitar. En lite lyxigare fika, som passar bra till kaffe. Min systerdotter E skulle tycka mycket om dessa då hon är väldigt förtjust i nutella. Hon äter det gärna på bröd och på julen bakade vi kex som hade nutella i sig. Om du gillar choklad och nutella, då är dessa för dig. 

Creamy oat squares with nutella and chocolate pieces. A slightly more luxurious piece of yumminess to have with coffee. My niece E would like these a lot as she is very fond of nutella. She likes to eat it on toast and at Christmas we baked cookies that had nutella in them. If you like chocolate and nutella, then these are for you.


Nutella Havrerutor

65 g smör, smält
0,5 dl kokosnötsocker
1 dl mjöl
1 1/4 dl havregryn 
en nypa salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl nutella
hasselnötchoklad, bitar (Marabou)

Värm ugnen till 175 C. Klä en 20 cm x 10 cm bakform med bakplåtspapper. Blanda smör, kokosnötsocker och vanilj i en skål. Tillsätt mjöl, havregryn, salt och bakpulver. Tryck 2/3 av degen i ett jämnt lager i bakformen. Bred på nutella och chokladbitar. Smula resterande deg över. Grädda i 20 minuter tills toppingen är guldbrun.


Nutella Oatmeal Squares

65 g butter, melted
0.5 dl coconut sugar
1 dl flour
1 1/4 dl oats
one pinch of salt
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
1 dl nutella
hazelnut chocolate, chunks

Preheat oven to 175 C. Line an 20 cm x 10 cm pan with parchment paper. In a bowl, stir together butter, coconut sugar and vanilla. Add flour, oats, salt and baking powder. Press 2/3 of the dough into a flat even layer in the pan. Spread on nutella and chocolate chunks. Crumble the remaining dough over the nutella and chocolate. Bake for 20 minutes, until the topping is golden brown.