Det här är en enkel kaka som passar bra till eftermiddagskaffet. Jag tycker om att dricka kaffe skilt för sig, men oftast har jag något smått och gott till. Som t.ex. en skiva god kaka. Vad har du med ditt eftermiddagskaffe?

This is a simple cake that goes well with the afternoon coffee. I like to drink coffee as it is with nothing, but usually I have something small and good with it. Like for example a slice of good cake. What do you have with your afternoon coffee?


Kaffekaka

1 dl vatten
2 tsk espressopulver
0,5 dl kakaopulver
25 g mörk choklad
1,5 dl socker
1  ägg
1 dl creme fraiche
3/4 dl olja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt

Blanda vatten, espresso­pulver och kakao i en kastrull. Värm upp och lyft bort från spisen och lägg i chokladen. Låt stå en stund och blanda sedan allt slät. Blanda i socker. Tillsätt sedan ägg, creme fraiche och olja. Till sist blanda i mjöl, bakpulver och salt. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform. Grädda i 175 25-C i ca 30 minuter. 



Coffee Cake

1 dl water
2 tsp espresso powder
0.5 dl cocoa powder
25 g dark chocolate
1.5 dl sugar
1 egg
1 dl creme fraiche
3/4 dl oil
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
a pinch of salt

Mix water, espresso powder and cocoa in a saucepan. Heat up and lift away from the stove and place in the chocolate. Let stand for a while and then mix everything smoothly. Mix in sugar. Then add eggs, creme fraiche and oil. Finally mix in flour, baking powder and salt. Pour batter into a greased and floured sponge cake pan. Bake at 175 C for about 25-30 minutes.