Gott Nytt År! Hoppas ni hade en fin kväll igår med god mat och gott sällskap. En av maträtterna jag gjorde till nyåret var denna brysselkålsgratäng som blev så god. Jag har först i vuxen ålder börjat tycka om brysselkål och nu äter jag det mer än gärna. Denna gratäng rekommenderar jag start om du också gillar brysselkål.

Happy New Year! Hope you had a nice evening yesterday with good food and good company. One of the dishes I made for the New Year was this Brussels sprouts gratin which was so good. I did not like Brussels sprouts as a child but now I enjoy it and eat it gladly. This gratin I recommend if you also like Brussels sprouts.


Brysselkålsgratäng

500 g brysselkål
vatten
salt
2 msk mandelmjöl
1/4-0,5 tsk salt
1 msk sirap
0,5 dl matlagningsgrädde

Dela brysselkålen och koka mjuk i saltat vatten. Häll bort kokvattnet och mixa kålen slät med en stavmixer. Blanda i mandelmjöl, salt, sirap och grädde. Smaka av. Grädda i 175 C i ca 40 minuter.


Brussels Sprouts Gratin

500 g Brussels sprouts
water
salt
2 tbsp almond flour
1 / 4-0.5 tsp salt
1 tbsp syrup
0.5 dl cooking cream

Divide the Brussels sprouts and cook soft in salted water. Pour off the boiling water and mix the sprouts smooth with a hand held mixer. Stir in almond flour, salt, syrup and cream. Season to taste. Bake at 175C for about 40 minutes.