Today's cake is a daim-quark cake that is both crunchy and soft at the same time. The edges get crispy and on the inside, the cake is soft and creamy. I used Milka Daim chocolate, but Marabou daim works just as well.
Daim-Kvargkaka
Smuldeg:
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
85 g smör, kallt
Fyllning:
1 ägg
1 1/4 dl kvarg
0.5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
30 g daim choklad, i bitar
Arbeta samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en kakform med bakpapper.
Fyllning: Blanda ägg, kvarg, socker och vanilj. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela choklad ovanpå och sedan resten av smuldegen. Grädda i ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
Daim-Quark Cake
crumbs:
1 3/4 dl wheat flour
3/4 dl granulated sugar
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
85 g butter, cold
Filling:
1 egg
1 1/4 dl quark
0.5 dl granulated sugar
0.5 tsp vanilla powder
30 g daim chocolate, in pieces
Work together flour, sugar, vanilla, baking powder and diced butter into crumbs. Press half of the dough into a cake pan with baking paper.
0 Comments