Dagens kaka är en daim-kvargkaka som är både knaprig och mjuk samtidigt. Kanterna blir knapriga on inuti är kakan mjuk och krämig. Jag använde Milka Daimchoklad, men det går lika bra med Marabou daim. 

Today's cake is a daim-quark cake that is both crunchy and soft at the same time. The edges get crispy and on the inside, the cake is soft and creamy. I used Milka Daim chocolate, but Marabou daim works just as well.


Daim-Kvargkaka

Smuldeg:
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
85 g smör, kallt

Fyllning:
1 ägg
1 1/4 dl kvarg
0.5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
30 g daim choklad, i bitar

Arbeta samman mjöl, socker, vanilj, bakpulver och tärnat smör till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en kakform med bakpapper.
Fyllning: Blanda ägg, kvarg, socker och vanilj. Häll fyllningen över smuldegen. Fördela choklad ovanpå och sedan resten av smuldegen. Grädda i ugnen i ca 30 min. Låt svalna. 



Daim-Quark Cake

crumbs:
1 3/4 dl wheat flour
3/4 dl granulated sugar
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla powder
85 g butter, cold

Filling:
1 egg
1 1/4 dl quark
0.5 dl granulated sugar
0.5 tsp vanilla powder
30 g daim chocolate, in pieces

Work together flour, sugar, vanilla, baking powder and diced butter into crumbs. Press half of the dough into a cake pan with baking paper.
Filling: Mix eggs, quark, sugar and vanilla. Pour the filling over the crust. Spread the chocolate on top and then the rest of the crumbs. Bake in the oven for about 30 minutes. Let cool.